Labneh Dip med karameliserede løg

Jeg gør ingen hemmelighed af min besættelse med alle ting græsk yoghurt. Det er min daglige eftermiddagsmat og jeg har været kendt for at blive lidt cranky, hvis jeg ikke har det eller hvis butikken er ude af mit yndlingsmærke. Og ja det er en livslang kærlighedsaffære. Da jeg voksede op, plejede min mor at købe en lys, stærkt tangy version af yoghurt kaldet laban, og hele min familie var afhængig af det.

I de sidste par år har jeg haft problemer med at finde det overalt, undtagen de etniske markeder i Brooklyn. Men i år, på Fancy Food Show, mødte jeg en ny spiller på yoghurtmarkedet, der lavede en lignende smag. Jeg nævnte til ham, at hans yoghurt mindede mig om laban og han vidste præcis, hvad jeg mener. Så sjovt!

Men tilbage til min græske yoghurtbesættelse. Jeg koger med det, bages med det (det gør sådanne bløde og fugtige kager) og gør det til dips. Min yoghurtbaserede dukkert er en form for tzatziki med agurker, men jeg var i humør for en tykkere, mere ostebaseret forretter. Så jeg brugte min foretrukne labneh-fremstillingsteknik til at spænde yoghurten gennem ostekladen, indtil den tykkere. Smagede med nogle urter og toppet med karameliserede løg, det gjorde en alvorligt vanedannende forretter.

Hvad du skal bruge

Hvordan man laver det

  1. For at lave labneh, blande den græske stil yoghurt, salt, tørret oregano og hakket frisk persille. Sørg for, at blandingen er jævnt indarbejdet for at undgå lommer af salt.
  2. Hæld blandingen i et stykke cheesecloth, binde toppen og placere over en sil på en skål. Sørg for, at skålen er stor nok til, at bunden af ​​silen ikke berører nogen drypvæske. Lad blandingen stå på tælleren ved stuetemperatur i en time for at give hovedparten af ​​væsken mulighed for at trække ud.
  1. Dræn skålen og sæt derefter hele sagen i køleskabet i cirka to dage. Afløb regelmæssigt enhver væske, der dannes i bunden af ​​skålen.
  2. Når labneh er klar og fast, fjern den fra ostekladen og sæt den over en serveringsplade. Tilsæt olivenolie til en stegepande eller sautekande og tilsæt den skivede røde løg. Saute på medium varme, omrør ofte, i ca. 15 minutter eller indtil løgene er let karameliseret.
  3. Hæld de sauterede løg over den forberedte labnehost og tjen som en dukkert med kiks eller skiver pitabrød.
Ernæringsmæssige retningslinjer (pr. Portion)
Kalorier 76
Total fed 4 g
Mættet fedt 1 g
Umættede fedtstoffer 3 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 12 mg
Kulhydrater 7 g
Kostfibre 1 g
Protein 3 g
(Ernæringsoplysningerne på vores opskrifter beregnes ved hjælp af en ingrediensdatabase og bør betragtes som et skøn. Individuelle resultater kan variere.)